Vaikka talvipäivät ovat lyhyitä, tuottavat aurinkopaneelit sähköä myös talviaikaan. Aurinkopaneelit eivät vaadi suoraa auringonpaistetta tuottaakseen sähköä, vaan ainoastaan valoa. Ne toimivat hyvin myös kylmässä säässä: kylmyys parantaa aurinkopaneelien hyötysuhdetta, ja lumi maassa lisää hajasäteilyä ja parantaa paneeleiden tuotantoa jopa 25 prosenttia.

OnPower asensi viime syksynä toisen aurinkopaneeliryhmän riihimäkeläisen Hämeen Vuokrakoneen toimitilan seinälle. Pystyasentoon korkean hallin seinään asennettu paneeliryhmä toimii hyvin myös talvella, koska se pysyy hyvin vapaana lumesta ja jäästä. Yhdessä aurinkopaneeliryhmässä on 20 Longhin 410 watin HI-MO 06 -paneelia. Tammikuun toisella viikolla aurinkoisena pakkaspäivänä tuotti järjestelmä vaikuttavan 4,3 kilowatin tehon.

Mikäli aurinkopaneelit on asennettu rakennuksen katolle, ei talvella ole järkevää lähteä kiipeilemään lumenpuhdistusta varten. Kun valon määrä on muutenkin vähäinen, kuten vuoden pimeimpänä aikana joulu–tammikuussa, paneelien puhdistamisesta ei juurikaan ole hyötyä.

Scanofficen aurinkopaneelioppaan mukaan lunta ei kannata poistaa itse katolta: vaarana on liukastua ja pudota katolta tai vahingoittaa paneelien pintaa, jolloin niiden teho heikkenee. Jos puhdistuksen seurauksena paneelin alumiinikehys irtoaa tai lohkeaa, sen sisälle voi päästä kosteutta, jolloin paneeli menettää pahimmillaan tuottotehonsa kokonaan ja se täytyy vaihtaa uuteen.

Aurinkopaneelin invertteri muuttaa aurinkopaneeleiden tuottaman sähkön kodin sähkölaitteiden käyttöön sopivaksi. Invertterin etäseuranta on kätevä tapa valvoa aurinkoenergian tuotantoa ja kulutusta. Sen avulla voit hyödyntää talven aurinkoenergiaa esimerkiksi kodinkoneiden ja lämpöpumpun toiminnassa silloin, kun sitä on eniten saatavilla.

Ota yhteyttä, niin aloitetaan aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu!

Mikäli suunnittelet aurinkosähköjärjestelmän asentamista kiinteistöösi, on sydäntalvi juuri oikea aika aloittaa järjestelmän suunnittelu. Voit ottaa OnPowerin ammattitaitoiseen asiakaspalveluun yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Olemme sinuun pikaisesti yhteydessä, kartoitamme tarpeesi ja annamme kilpailukykyisen tarjouksen.